Som begreb

[vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text][claim align=”left”]Som begreb[/claim][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css_animation=”top-to-bottom”]Talte tanker er et nyt begreb jeg har udtænkt og konstrueret. Talte tanker er en bred betegnelse for forskellige former for mundtlig fremført litteratur, som bryder med den traditionelle recitation. En udtryksform, hvor litteraturens kunstneriske verden får et underholdningsaspekt i fremførelsen.

Begrebet ”Talte Tanker” er inspireret af den amerikanske Spoken Word tradition. Den har rødder i USA, hvor forfattere eksperimenterede med fremførelsen af lyrik. Men sit store gennembrud fik den først under borgerrettighedsbevægelsen i 60’erne, hvor flere fremtrædende aktivister anvendte Spoken Word som redskab til at blive hørt. Hovedsageligt var det samfundsrelaterede emner som politik, race, kultur, kvinderettigheder og fattigdom, som lå højt på dagsordenen.

Formålet med at anvende Spoken Word i denne periode var, at skabe opmærksomhed omkring den politiske situation, udforske kulturelle og historiske erfaringer. Spoken Word udviklede sig i 70’erne, til det vi i dag kender som rap.

Spoken Word går under en række af betegnelser: levende litteratur, scenekunstlitteratur, performance-poesi, poetry slam m.fl.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]