Mazen er uddannet indenfor international virksomhedskommunikation og sprog fra Syddansk Universitet i 2013.

Mazen stiftede i 2014 konsulentvirksomheden Talte Tanker med formålet om at styrke deltageres faglige, personlige og kreative kompetencer.

På landsplan har Mazen over 200 foredrag bag sig og over 1.000 deltagere har nydt godt af hans undervisningsforløb, som bliver afholdt i tæt samarbejde med landets uddannelsesinstitutioner, jobcentre og kommuner.

Mazen er kunstner og er kendt for sine skarpe og humoristiske iagttagelser indenfor samfundsproblematikker, og dét har danskerne fået øjnene op for. På Facebook alene har Mazen mere end 42.000 følgere, hans videoer er blevet delt over 40.000 gange og er set imponerende 8 millioner gange. 

Mazen har to bogudgivelser i baggagen, og den seneste – Gadedreng Forklædt Som Poet – er også udgivet som lydbog på Spotify og YouSee via pladeselskabet SONY Music Denmark.

Mazen udsolgte Bremen Teater to gange med sit succesfulde live show – Sådan Sender I Mig Hjem – og tog på en udsolgt Danmarks Tour i foråret 2018, hvor han optrådte foran de 2000 publikummer, der havde købt billet til at se showet. 

I 2018 blev Mazen nomineret til årets person af Radioprogrammet The Voice. Nomineringen var baseret på hans enormt inspirationsrige arbejde.